Prisijunk prie SMART NET ir sutaupyk! Prisijunk

BITCOIN KASIMO ĮRANGA (BITCOIN MINING HARDWARE)


Jeigu skaitote šį įrašą, tada tikrai esate girdėję apie Bitcoin – visą pasaulį sudrebinusi naujovė, kuri sulaukė gausybę pagyrimų ir kritikos.

Bitcoin – tai kriptovaliuta, kuri vis plačiau naudojama atsiskaitant už paslaugas ar prekes.

Nors Bitcoin pristatytas buvo prieš 10 metų, kriptovaliutos populiarumas augti pradėjo tik prieš gerus metus. Nuo to laiko gudresni žmonės įsigijo Bitcoin, kol jos kaina nesiekė nė 1000 eurų, ir pardavė kai kaina šoktelėjo beveik iki 20 000 eurų – įspūdingas pelnas, tiesa? Kiti valiutos neskuba parduoti. Na, kaip jau minėjome, nuomonių yra daug, todėl kiekvienas turi ir skirtingą strategiją.

KAIP GAUTI BITCOIN?

Yra trys pagrindiniai būdai tai padaryti:
1. Įsigyti
2. Išsikeisti
3. Kasti (mining)

Jau kalbėjome apie įsigijimą – galite nusipirkti Bitcoin už savikainą, kuri labai svyruoja.

Galite išsikeisti ką nors parduodami. Pavyzdžiui, šiomis dienomis žmonės dažnai parduoda automobilius ar net namus suteikdami galimybę atsiskaityti Bitcoin kriptovaliuta.

Na ir trečias būdas yra kriptovaliutos kasimas (ang. Mining). Šis procesas reikalauja ganėtinai nepigios įrangos bei tam tikro supratimo, tačiau tinkamai paruošta įranga gali sukurti labai puikias sąlygas jums – pastovios pajamos nieko neveikiant. Tai skamba kaip eilinė, apgaulinga reklama, tačiau tai yra labai realu ir populiaru.

Pakalbėkime apie Bitcoin kasimo įrangą (Bitcoin mining hardware) smulkiau…

BITCOIN MINING HARDWARE KOMPONENTAI

Anksčiau kaip Bitcoin kasimo įrangą naudojo kompiuterių procesorius, tačiau tai jau praeitis. Tiesa, netyčia dar įmanoma parsisiųsti virusų, kurie, jums nematant, įrašo Bitcoin kasimo programas. Tačiau jums to tikrai nereikia.

Šiomis dienomis pats populiariausias būdas kasti Bitcoin yra pasitelkiant galingas vaizdo plokštes. Dar kasimui naudojami ir specialūs procesoriai, tačiau tai būtų labiau aktualu profesionaliems kasėjams.

Taigi, iš ko susideda paprasčiausia, bet efektyvi Bitcoin mining hardware?

VAIZDO PLOKŠTĖS


Tai pati svarbiausia ir brangiausia Bitcoin kasimo įrangos dalis. Bitcoin mining‘ui tinkančių vaizdo plokščių kaina gali būti labai įvairi: pradedant nuo kelių šimtų ir baigiant keliais tūkstančiais eurų.

Pats svarbiausias dalykas, į kurį atsižvelgiama renkantis vaizdo plokštę kriptovaliutos kasimui – energijos ir ekologijos santykis. O viso to paaiškinimas labai paprastas – kuo mažesnis energijos suvartojimas, tuo mažesnės elektros išlaidos.

Tad tikrai nėra sudėtinga išsirinkti vaizdo plokštę. Atlikite paprastus skaičiavimus:

Paskaičiuokite, kiek kainuoja vaizdo plokštė, internete susiraskite vaizdo plokštės „hashrate“ ir suskaičiuokite, kokios gausis elektros sąnaudos. Tada tiksliai pamatysite, koks bus jūsų mėnesinis bei dieninis grynas pelnas, ir kada atsipirks jūsų vaizdo plokštė.

MAITINIMO BLOKAI

Maitinimo blokas yra vienas svarbiausių dalykų montuojant Bitcoin kasimo įrangą. Kadangi jūsų namuose pastoviai suksis bent kelios galingos vaizdo plokštės, joms kažkas turės suteikti elektros energiją. Tam reikia pasirinkti tinkamą maitinimo bloką.

Kai kriptovaliutos kasimas tapo tokiu populiariu, žinomiausi pasaulyje vaizdo plokščių gamintojai pradėjo taikytis prie miner‘ių poreikių gamindami kiek galima ekologiškesnes ir efektyvesnes vaizdo plokštes. Žinoma, jos sunaudoja kiek mažiau energijos, tačiau jos vis tiek reikės daug.

Maitinimo bloko išsirinkimas atrodo paprastas – sudedate nurodytą procesoriaus ir vaizdo plokščių suvartojamą energiją ir tai bus energija, kurios reikės iš maitinimo bloko.

Luktelkite!

Visa esmė tame, kad suskaičiuotas elektros suvartojimo kiekis gali būti net ir 10 kartų mažesnis, kadangi kriptovaliutos kasimas neišnaudoja pilnos vaizdo plokštės galios, todėl tiksliam apskaičiavimui reikėtų pasitelkti voltmetrą.

PAGRINDINĖS PLOKŠTĖS IR PROCESORIAI

Pradėkime nuo pagrindinės plokštės (Motherboard). Labai svarbu pasirinkti pagrindinę plokštę, kuri galės susitvarkyti su keliomis vaizdo plokštėmis ir turės joms vietoms.

Kai kuriose pagrindinėse plokštėse yra tik dvi vietos vaizdo plokštėms. O tai reiškia, kad negalėsite sujungti daugiau nei 2 vaizdo plokščių ir ji gali būti nepakankamai galinga.

Pats geriausias patarimas renkantis pagrindinę plokštę, ant kurios montuosite savo Bitcoin mining hardware – pirkite žaidimams skirtą plokštę, kurioje būtų 6 lizdai vaizdo plokštėms.

Kalbant apie procesorių (CPU) – pasirinkimas nėra didelis, tačiau jums jo visiškai užteks. Procesoriaus greitis neužima labai svarbios pozicijos kriptovaliutos kasime, todėl ne pats galingiausias, vidutinės klasės Inter arba AMD procesorius puikiai tiks.

RAM atmintis

Ironiška, nes RAM atmintis nėra brangi, tačiau ji įtakos Bitcoin kasimui beveik nedaro. Taigi, 4GB RAM atminties pilnai pateisins jūsų lūkesčius.

Rėmas

Dažnai nesusimąstoma, kaip svarbu yra tinkamas rėmas vaizdo plokštėms.

Vaizdo plokščių negalite sukrauti lyg knygų – joms būtinas tinkamas vėdinimas ir tvarkingas sujungimas.

Rėmą arba stovą vaizdo plokštėms galite įsigyti arba pasigaminti patys. Tiesą sakant, šių rėmų kaina yra ganėtinai aukšta, todėl didžioji dalis kasėjų stovą arba rėmą savarankiškai sukala iš
medienos arba suvirina iš metalo.

Jeigu šiuo reikalu savarankiškai nusprendėte užsiimti ir jūs, atsiminkite, kad vaizdo plokštėms reikia palikti vietos „kvėpuoti“.

NENUVERTINKITE SMULKMENŲ

Kaip ir visuose kompiuteriuose, kasimui naudojamuose taip pat turi būti įmontuojama atmintis. Tačiau nebijokite – šiuo atveju pakaks 64gb arba 128gb SSD atminties.

Jeigu planuojate įsirengti didesnę kasyklą, turėsite pasirūpinti ir aušinimas – perkaitusios vaizdo plokštės skamba ganėtinai brangiai, tiesa?


Kai kurie Bitcoin kasėjai įrengia atskirus kambarius būtent kasykloms – patalpoje sumontuojama visa turima Bitcoin mining hardware, įmontuojami ir aušintuvai, kad karštas oras kambaryje neužsilaikytų ir nesugadintų įrangos.

Sujungdami įrangą pasirūpinkite, kad visi laidai būtų tinkami nepažeisti. Pats sujungimo principas nėra sudėtingas – viskas tik atrodo sudėtingai. Galų gale, internete yra begalė vaizdo įrašų, kuriuose pasakojama kaip sujungti skirtingų rūšių vaizdo plokštes.

Pereinant prie operacinės sistemos – tinka daugelis. Tačiau pats optimaliausias pasirinkimas būtų Windows 10. Tik venkite 32bit versijos – rinkitės 64bit dėl didesnių galimybių.

Dar viena mažytė smulkmena, apie kurią pagalvoja ne kiekvienas – jungiklis. Jeigu kur nors išvykstate, net išjungus kompiuterį yra šiek tiek neramu, kadangi namuose į elektros lizdą įjungta palieka tokia didžiulė „jėgainė“. Šiai problemai išspręsti įsimontuokite elektros jungiklį, kuriuo galėtumėte visiškai atjungti elektros energiją visai savo Bitcoin mining hardware.

Na ir, galų gale – monitorius, klaviatūra ir pelė.

Tai yra praktiškai viskas, ko reikia standartinei Bitcoin kriptovaliutos kasyklai naudojant GPU energiją.

Visos įrangos kaina gali svyruoti nuo 1000 iki dešimčių tūkstančių eurų – viskas priklauso nuo vaizdo plokščių kiekio.

STATYTIS PAČIAM AR PIRKTI JAU PASTATYTĄ?

Abu pasirinkimai turi savų pliusų ir minusų. Tad apibendrinkime abu pasirinkimus, kad galėtumėte įvertinti, kuris optimaliausias būtent jums.


Savarankiškas Bitcoin mining hardware statymas:
* Sutaupote nemažai pinigų, kadangi jau surinktą įrangą kažkas turėjo surinkti, o to niekas nenorės daryti veltui;
* Puikiai žinosite iš ko susideda jūsų visa įranga, patys žinosite įrangos kokybę ir surinkimo kokybę;
* Jeigu kas nors sugestų, patys sugebėtumėte pasikeisti reikalingas detales.

Jau pastatytos įrangos pirkimas:
* Nereikės rūpintis nei detalių pirkimu nei jų surinkinėjimu – tiesiog įjungiate ir viskas;
* Galima pirkti panaudotą įrangą, kuri gali būti pigesnė;
* Perkant iš profesionalų galite neabejoti įrangos struktūra, kadangi profesionalai puikiai žino, kokie komponentai dera geriausiai.

O kaip atrodys jūsų Bitcoin kasimo įranga?